_Y5A0032

TietoEVRY laajenee Futura I-IV-taloissa

Vuoden 2021 alussa TietoEVRY avasi ovensa upouuteen toimistoonsa Futura II-talossa Vaasa Airport Parkissa. Yhteensä 160 henkilöä tulee työskentelemään toimistossa ja tarjoamaan it-tukea asiakkaille kaikkialla Pohjoismaissa, pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa.

TietoEVRY on suomalainen osakeyhtiö, joka tarjoaa konsultointi- ja kehityspalveluita. Yrityksellä on hieman yli 24 000 työntekijää yli 20 eri maassa, ja yhtiön asiakkaat toimivat pääasiassa pankki- ja rahoitusalalla, tietoliikennealalla, terveydenhuollossa, kouluissa ja metsäteollisuudessa.

Miksi TietoEVRY päätti siirtää käyttäjätukipalvelunsa Vaasaan? Vaasan kaksikielisyys on ainutlaatuista, ja meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme heidän omalla äidinkielellään, kertoo linjaesimies Markus Nylund.

Vaasan toimisto on jaettu kolmeen yksikköön ja Markus on yksi kolmesta linjaesimiehestä, jotka johtavat Vaasan yksikköä ja it-tukea. Mukanaan hänellä on myös Pekka Liedes ja Aron Leppäviita.

Kuva 1: Linjaesimiehet Pekka Liedes ja Markus Nylund

Rekrytointi Vaasassa on viime kuukausien aikana edennyt hyvin ripeästi ja täysin etäyhteyksien avulla. Kaikki haastattelut ovat pidetty digitaalisesti näytön kautta ja Markuksen mukaan tämä on toiminut paremmin, kun osattiin odottaa. Markus huomauttaa, että monimuotoisuus on ollut hyvin tärkeä osa rekrytointiprosessia. It-ala on perinteisesti hyvin miesvaltainen ala, mutta me olemme työllistäneet eri-ikäisiä naisia ja miehiä, jotka tietenkin omaavat hyvät kielitaidot, Markus vakuuttaa.

TietoEVRY on sijoittautunut Futura I- ja Futura II-rakennuksiin Runsoriin. Tällä hetkellä TietoEVRY:n käyttäjätukipalvelut ovat Futura II-talon kolmannessa kerroksessa. Parasta aikaa on valmisteilla myös 600 m² kokoinen toimistotila Futura I -talossa. Futura I:een suunnitellaan 24/7 tukipalveluita, kertoo Markus.

Kuva 2: Taukotila Futura II:n 3.kerroksessa

Toimistotilat ovat varustettu värikkäillä akustolaatoilla ja hiljaisilla, äänieristetyillä kopeilla. Hiljaiset kopit ovat tärkeä lisä muutoin avoimeen työympäristöön. Välillä on tärkeä saada tehdä töitä täysin häiriöttömästi, Markus kertoo. Tällä hetkellä Futura II -talossa on paikalla ainoastaan linjaesimiehet Markus, Pekka ja Aron. He odottavat innolla, että saisivat tehdä töitä rinnakkain tiiminsä kanssa. Kun rajoitukset helpottavat, niin saamme vihdoin jälleen nähdä kasvotusten, hymyilee Markus.

Kun toimistolle paluun aika koittaa niin työntekijät toivotetaan tervetulleeksi työympäristöön, jossa työntekijöillä ei ole omia istumapaikkoja ja jossa johtajat istuvat samassa tilassa tiiminsä kanssa. Oma huone tuntuu niin vanhanaikaiselta ja hierakkiselta. Haluamme johtajien olevan siellä, missä tiimimme jäsenetkin ovat, kertoo Markus.

Tulevaisuudessa Markus toivoo lisää it-tukiasiakkaita, joka tarkoittaisi suurempaa tiimiä ja lisää tilaa Futura-taloista. Toivomme Markukselle ja Vaasan yksikölle onnea ja menestystä ja toivotamme heidät lämpimästi tervetuloa Futura I-IV toimintaympäristöön!

Lisää samasta aiheesta