DM0A0091

Pandemia muutti Etteplanin tilatarpeet täysin

Kansainvälisesti toimiva Etteplan tarjoaa asiakkailleen ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisuja, laite- ja laitossuunnittelua sekä teknistä dokumentointia. Yhtiön Vaasan suunnittelutoimiston muuton takana on aluepäällikkö Juha Mäkelän mukaan työelämän uusi normaali.

– Koronan myötä niin työskentelytavat kuin tilatarpeetkin ovat muuttuneet. Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen, ja edelliset 404 neliön tilamme Huutoniemellä alkoivat käydä liian suuriksi. Nämä uudet 266 neliön tilat sopivat nykyisiin tarpeisiimme paremmin. Neliöitä on vähemmän, mutta ne on käytetty tehokkaammin, hän kertoo.

Etteplanin avotoimisto

Vaikka Etteplanilla pystyi tekemään etätöitä ennen pandemiaakin, tulivat ihmiset silti yleensä toimistolle.

– Nyt kotoa käsin työskentely on muuttunut oletusarvoksi, ja toimistolla käy vain pieni määrä työntekijöitä, Mäkelä toteaa.

Työpaikasta kokoontumispaikaksi

Entisen vuokralaisen koulutustilat muuntuivat hetkessä Etteplanin uudeksi toimistoksi. Pohjaratkaisu poikkeaa huomattavasti yrityksen Huutoniemen toimitiloista, joissa töitä tehtiin pienemmissä ryhmissä eri huoneissa. Futura IV-talossa Etteplanilla on avokonttori. Erilliset huoneet ovat ainoastaan johtohenkilöillä.

– Enää meillä ei ole henkilökohtaisia työpisteitä, vaan töitä saa tehdä missä haluaa. Myös työpisteiden määrää vähennettiin, sillä on varsin epätodennäköistä, että kaikki päättäisivät tulla toimistolle yhtä aikaa. Kesällä aiomme kuitenkin testata työpisteiden varausjärjestelmää, jotta niiden riittävyys voidaan taata, Mäkelä sanoo.

Jari Niemelä työpisteellään

Oleskelutilan koosta Etteplanilla ei kuitenkaan haluttu tinkiä.

– Vaikka neliöitä on vähemmän kuin ennen, oleskelutilat ovat yhtä avarat. Nykyään toimisto onkin lähinnä kokoontumispaikka – tiloja hyödynnetään myös sosiaaliseen kanssakäymiseen, Mäkelä kuvailee.

– Toki myös neuvottelutiloilla on yhä tärkeä rooli. Vaasa Parks asensi neuvottelu- ja oleskeluhuoneiden väliin lasiseinän, jonka ansiosta tiloihin tulee paljon valoa ja hienosta metsämaisemasta voi nauttia molemmissa huoneissa, hän lisää.

Vaikka suurin osa Etteplanin työntekijöistä jatkaakin etätyöskentelyä, on mahdollisesti muuttuviin tilatarpeisiin kuitenkin varauduttu.

Etteplanin oleskelutila ja taustalla neuvottelutila

– Nämä ovat muuntojoustavat tilat, joita voi helposti tarpeen vaatiessa muokata. Mikäli kaikki päättäisivät tulla toimistolle yhtä aikaa, voi oleskelutiloihin rakentaa lisää työpisteitä, Mäkelä sanoo.

Hyvin pelaavaa palvelua ja kitkatonta yhteistyötä

Kun Etteplanilla mietittiin uuden toimipisteen sijaintia, olivat Runsor ja modernit Futura I-IV -talot Mäkelän mukaan selkeä ykkösvaihtoehto.

– Meillä on täällä Runsorissa paljon asiakkaita, liikenneyhteydet ovat hyvät ja parkkitilaakin on joustavasti. Futuralaisten vuokrattavissa olevat neuvottelu- ja saunatilat ovat myös suuri plussa. Eikä voi tietenkään jättää mainitsematta Futura IV -talosta löytyvää Vaasan parasta ravintolaa NamNamia.

Mäkelä kertoo yhteistyön Vaasa Parksin kanssa sujuneen erittäin hyvin.

– Vaasa Parks otti kaikki toiveemme kitkattomasti huomioon ja asiat hoituivat helposti. Olemme saaneet yhteyshenkilöltämme palvelukoordinaattori Jenna Hoffrénilta aina nopeasti apua asiassa kuin asiassa. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Vaasa Parks toivottaa Etteplanin lämpimästi tervetulleeksi Runsoriin ja uusimpaan Futuraan.

Etteplanin aluepäällikkö Juha Mäkelä

Lisää samasta aiheesta