Mirkan logossakin näkyvä bulldoggi tervehtii Futuran toimipisteeseen tulijoita.

Mirka perusti Vaasan toimipisteen Futura I -taloon

KWH-konserniin kuuluva Oy Mirka Ab avasi toukokuussa 2019 uuden toimipisteen Futura I -teknologiatalossa Vaasa Airport Park -yrityspuistossa.

Hiomatuotteita valmistavan ja niitä ympäri maailmaa markkinoivan Mirkan pääkonttori on Jepualla, jossa myös pääosa yhtiön tuotannosta sijaitsee. Muut Suomen tuotantolaitokset ovat Oravaisissa, Pietarsaaressa ja Karjaalla.

Uusi Vaasan toimipiste on toistaiseksi pääosin etätyökäytössä, sillä yhtiö on viime vuosina rekrytoinut useampia henkilöitä Vaasasta ja Mustasaaresta. Vakituisesti siellä työskentelee tällä hetkellä osa Mirkan IT- ja markkinointihenkilöstöstä.

Vaasan toimipiste sijaitsee sopivasti lähellä Vaasan lentoasemaa, joten sinne voi mainiosti sopia tapaamisia myös yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Täällä on tällä hetkellä työpisteet 30 henkilölle, mutta tarvittaessa niitä voidaan rakentaa lisää, kertoo henkilöstöpäällikkö Ulla Kauppi.

Itsekin Vaasassa asuva Kauppi pyrkii työskentelemään Futurassa parina päivänä kuukaudessa. HR-asioista vastaavana hänen pääasiallinen työpaikkansa on kuitenkin Jepuan pääkonttorissa.

Vaasan toimipisteen tilat ovat henkilöstöpäällikkö Ulla Kaupin ja Futurassa pääsääntöisesti työskentelevän IT-päällikkö Mikael Håkansin mielestä onnistuneet.

Ihmiset viihtyvät uusissa tiloissa

Viihtyisästi sisustettu konttoritila on saanut positiivista palautetta siellä työskenteleviltä. Modernit tila- ja sisustusratkaisut ja miellyttävä värimaailma ovat olleet käyttäjien mieleen.

– Ihmiset arvostavat työtilojen viihtyvyyttä. Myös Jepuan pääkonttoriin saadaan tätäsamaa ilmettä meneillään olevan remontin myötä, Kauppi toteaa.

Avokonttoritilan lisäksi Futuran toimipisteessä on hiljaisempaan työskentelyyn tarkoitettu tila, ryhmätyöskentelytiloja sekä esimerkiksi pari äänieristettyä puhelinkoppia, joita myös Kauppi on käyttänyt ahkerasti.

– Tämä on monimuotoista tilaa, jota voidaan muuttaa tarpeen mukaan, Kauppi kiittelee.

Futuran toimipisteessä on tila myös tuotekehityksen Power Tools -laboratoriolle, joka ei vielä haastatteluhetkellä ollut aivan valmis.

Jukka-Pekka Niemi (vas.), Mikko Salmi ja Jani Kahari vaihtavat kuulumisia kahvipöydän ääressä.

Kova rekrytointitahti

Mirkan palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 1500 henkilöä, joista yhteensä 850 henkilöä Suomessa.

Parin viime vuoden aikana Mirkalle on rekrytoitu noin 150 uutta osaajaa, joista osa on toki korvausrekrytointeja. Rekrytointialuetta on käytännössä koko länsirannikko Turusta Pohjanmaalle.  Rekrytoinnit ovat olleet osa organisaatiouudistusta, jolla mahdollistetaan tulevaisuuden kasvu.

– Tarkoituksemme on jatkossankin rekrytoida palvelukseemme insinöörejä ja muita korkeakoulututkinnon suorittaneita henkilöitä myös täältä Vaasan alueelta, Kauppi sanoo.

Uusien rekrytointien myötä Futuraan tullee yhä enemmän siellä vakituisesti työskenteleviä asiantuntijoita.

Kim Rönnholm (vas.), Anders Karlström ja Christian Hultholm ovat huomanneet, että pystypalaveri onnistuu myös avokonttorissa.

Artikkelikuva: Mirkan logossakin näkyvä bulldoggi tervehtii Futuran toimipisteeseen tulijoita.

Lisää samasta aiheesta