_Y5A0032

TietoEVRY expanderar i Futura I-IV-husen

I början av 2021 slog TietoEVRY upp dörrarna till sitt splitternya kontor i Futura II huset i Runsor. Här kommer totalt 160 personer att jobba och erbjuda it-stöd till kunder i hela Norden, främst till kunder i Finland och Sverige.

TietoEVRY är ett finskt aktiebolag som arbetar med konsultverksamhet och utveckling. Företaget har drygt 24 000 anställda i över 20 olika länder och bolagets kunder verkar främst inom bank- och finanssektorn, telekommunikation, hälso- och sjukvård, skola och skogsindustri.

Hur kom det sig att TietoEVRY bestämde att flytta sina användarstödtjänster till Vasa? Tvåspråkigheten i Vasa är unik och det är viktigt för oss att kunna betjäna våra kunder på deras eget modersmål, berättar linjechefen Markus Nylund.

Vasakontoret är uppdelat i tre enheter och Markus är en av tre linjechefer som kommer att leda Vasaenheten och it-supporten. Med sig har han även Pekka Liedes och Aron Leppäviita.

Bild 1: Linjecheferna Pekka Liedes och Markus Nylund

Rekryteringen av platserna i Vasa har skett i snabb takt de senaste månaderna. Helt och hållet på distans dessutom. Ja, alla intervjuer har skett digitalt via skärmen, berättar Markus. Det har gått över förväntan, tillägger han. Markus påpekar att diversitet varit viktig i rekryteringsprocessen. It-branchen är traditionellt en väldigt manlig bransch, men vi har anställt både kvinnor och män i olika åldrar med förstås goda språkkunskaper, intygar Markus.

TietoEVRY har placerat sig i byggnaderna Futura I och Futura II i Runsor. För tillfället finns TietoEVRY:s användarstödtjänster på tredje våningen i Futura II och en 600 m2 stor lokal förbereds som bäst i Futura I. Där planeras supportverksamhet 24/7, berättar Markus.

Bild 2: Pausutrymme i Futura II:s 3.våning

Lokalerna är utrustade med färgglada akustikplattor samt med tysta, ljudisolerade bås. De tysta båsen är viktiga komplement till de annars så öppna kontorslandskapen. Ibland måste man få jobba helt ostört, förklarar Markus.

Under pandemin jobbar alla anställda på distans. Just nu är det endast linjecheferna Markus, Pekka och Aron som finns på plats i Futura II huset. De längtar dock efter att få jobba sida vid sida med sina team. Det kommer bli roligt att ses ansikte mot ansikte igen sen när restriktionerna lättar, ler Markus.

När den dagen kommer välkomnas de anställda till en arbetsmiljö utan egen sittplats och där cheferna sitter mitt bland sina teammedlemmar. Att ha eget rum känns gammaldags och hierarkiskt, istället vill vi chefer finnas där var våra teammedlemmar finns, berättar Markus.

I framtiden hoppas Markus förstås på ännu fler kunder att supporta, vilket betyder större team och mer yta i Futurahusen. Vi önskar Markus och Vasaenheten stort lycka till och varmt välkomna till Futura I-IV servicemiljön!

Relaterade artiklar