Paulina Kaiv-oja Vestas

Vestas nöjd med den breda servicemiljön

Vestas Wind Systems A/S är en dansk tillverkare av vindkraftverk för elproduktion. Vestas har mer än 30 års erfarenhet som tillverkare och leverantör och anses idag vara en av världens ledande inom sitt fält och det största bolaget räknat i antal installerade enheter.

Vestas har verkat i Futura I-IV-husen i Runsor i sju års tid. I  sina nuvarande utrymmen har de knappt verkat ett år. Personalen på Vestas i Vasa har ökat i snabb takt genom åren. Idag jobbar ungefär 20 stycken på kontoret (de började från två), ca 170 nya turbiner installeras i år och rekrytering pågår för att ha 110 personer som jobbar ute på fältet innan slutet av 2021.

Paulina Kaivo-oja har jobbat på Vestas sedan 2016 och verkar idag som Area Manager för serviceavdelningen. Hon berättar att företaget vuxit kraftigt de senaste åren. Ja, vi har växt ur våra lokaler flera gånger om under de senaste fem åren, berättar Paulina.

Paulina uppskattar flexibiliteten och det goda bemötandet hos Vaasa Parks. Vi för fram våra önskemål och Vaasa Parks verkställer, säger hon. I dagens läge arbetar vi i öppna kontorslandskap där cheferna jobbar i egna rum. Tysta telefonbås uppskattas, men stora mötesrum behövs inte, eftersom det går så bra att hyra ett mötesrum i Futura I-IV-husens servicemiljö, berättar Paulina.

Finns det fler positiva saker med att verka i Runsor och Futura I-IV-husen? Jo, vi uppskattar att det finns olika lunchrestauranger att välja mellan samt att det är så nära till flygfältet. I vanliga fall får vi nämligen ofta besök av kunder och kollegor som flyger in från Sverige och Danmark, berättar Paulina.

Just nu byggs det många nya turbiner längs med hela kusten i Finland. Även i de centrala delarna av Finland byggs det, tillägger Paulina. Om något år räknar vi med att Norden går om Tyskland, berättar Paulina. Förutom i Finland finns Vestas även i Sverige, Norge och Danmark och samarbetet länderna emellan är tätt. Vi jobbar på bra just nu, så det finns en risk att vi än en gång behöver be om större utrymmen av Vaasa Parks, skrattar Paulina.

Vi önskar Paulina och Vasaenheten stort lycka till och vi på Vaasa Parks hjälper gärna till vid eventuella expansioner i Futura I-IV-husen!

Relaterade artiklar