_Y5A2304

Genexis trivs i sitt fräscha kontor

Genexis är ett företag som utvecklar och tillverkar nätterminaler för Internetanslutningar. Företaget har, med huvudkontor i Stockholm (Sverige) och Eindhoven (Holland), högsta fokus på den europeiska marknaden.

Genexis Vasaenhet finns på översta våningen i Futura IV-huset i Runsor och där jobbar VD Simo Sulkko tillsammans med ett litet och sammansvetsat team. De är nyinflyttade i Futura IV-huset, men trivs redan som fisken i vattnet i deras fräscha och färgglada kontorslandskap.

”Vi tog hjälp av Aveo för att planera själva kontorslandskapet, berättar Simo. Ifall vi ingenjörer skulle ha gjort det skulle det lätt ha blivit bara grått”, skrattar han.

Genexiskontorets lobby

Vasateamet flyttade till Runsor i juni 2021 efter att ha verkat i Vasa centrum  i 30 års tid. Vi behövde mer ändamånsenliga och moderna utrymmen, intygar Simo. I den tidigare lokalen fanns ingen modern luftkonditionering eller kylning, så nu njuter hela teamet av den goda luften i Futura IV-huset.

På kontoret jobbar idag sex personer. Tre av dem ser ni på bilderna: VD Simo Sulkko, Senior Advisor Martin Sten och Key Account Manager Reima Mäkinen. Martin Sten är mannen som grundade hela IT-företaget år 1993. Företaget har dock genomgått flera namnbyten och företagsköp sen dess.

Senior Advisor Martin Sten

”Genexis Vasaenhet jobbar flexilt både på kontoret och hemifrån. Men bäst trivs vi nog tillsammans här i vårt fräscha kontor på femte våningen”, berättar Simo.

Simo uppskattar att de får verka i centrum av Vasas energikluster och att Vaasa Parks som äger fastigheten varit så tillmötesgående under hela flyttprocessen. Ulla och hennes team är verkligen ett toppengäng som lyssnar på en och hittar lösningar på allt, berättar Simo. Vi uppskattar även att vi utan problem kan expandera vår verksamhet i Futura I-IV-husen, tillägger Simo.

Genexis huvudsakliga kunder är teleoperatörer och nätverksägare. I Vasa sysslar de främst med försäljning och kundsupport i Finland.

Simo ser ljust på framtiden och ser framemot deras nya vardag i Runsor. Vi önskar Genexis stort lycka till och vi på Vaasa Parks hjälper gärna till vid eventuella expansioner i Futura I-IV-husens servicemiljö!

Key Account Manager Reima Mäkinen

Relaterade artiklar