Niina Asujamaa toimistossaan Futura III -talossa

Tillväxtföretag värdesätter flexibilitet

Tjänster inom ekonomi- och löneadministration kan i princip produceras oberoende av plats. I tillväxtföretagens vardag är flexibla utrymmeslösningar ändå värdefulla, säger Vaasa Viicon Oy:s verkställande direktör Niina Asujamaa.

”När Viicon grundades år 2009 hade företaget ett fåtal anställda. Nu sysselsätter vi trettio yrkespersoner i vårt kontor i Vasa, vilket gör att det ställs stora krav på kontorsutrymmena”.

Asujamaa berättar att Viicons första lokaler var i fastigheten Futura I. Därifrån flyttade de till större lokaler i Futura III, där företaget till en början hade en mindre lokal än den nuvarande. I dag förfogar Viicon över hela fjärde våningen i flygeln mot Företagargatan.

”Vi kunde flytta till ännu större lokaler, men vi behövde inte ta hela våningen genast. Genom att sätta upp mellanväggar fick vi ett lagom stort kontor, som sedan vid behov växte med företaget.”

Viicon uppskattar Vaasa Parks i synnerhet för flexibiliteten. Utrymmesbehoven för ett tillväxtföretag kan ändras snabbt, och då är en rask kontorspartner guld värd.

”Ändringsarbetena har alltid genomförts enligt våra behov, och tidtabellerna har fungerat bra. Vi har också haft nytta av att det i byggnaden finns lokaler i samanvändning, som de gemensamma konferensrummen. Trots att vi har två konferensrum i vårt eget kontor, händer det ibland att båda är upptagna. Då är hyresrummen vår räddning”, säger Asujamaa.

Många av Viicons arbetstagare bor i Laihela, Lillkyro eller Tervajoki. För dem innebär kontorets placering i Runsor en kortare arbetsresa. Också för personalen på filialerna i Tammerfors och Jurva är kontorets placering en fördel.

Kontorslokalerna i Futura III är lämpliga för företagets behov just nu, och det finns ännu en del utrymme för tillväxt.

”När tillväxten fortsätter, får vi börja fråga Vaasa Parks Ulla Mäki-Lohiluoma vad vi ska hitta för lösning!”

Viicon Oy
Kontor i Futura III -huset. Grundat år 2009. Nuvarande utrymmen ungefär 530 m2.
www.viicon.fi

Relaterade artiklar