Niina Asujamaa toimistossaan Futura III -talossa

Kasvuyritys arvostaa joustavuutta

Talous- ja palkkahallinnon palveluita voi tuottaa periaatteessa paikasta riippumatta. Kasvuyrityksen arjessa joustavat tilaratkaisut nousevat kuitenkin arvoonsa, kertoo Vaasa Viicon Oy:n toimitusjohtaja Niina Asujamaa.

”Viicon perustettiin vuonna 2009, jolloin työntekijöitä oli muutama. Nykyisin työllistämme Vaasan toimistollamme kolmisenkymmentä ammattilaista, joten toimitiloiltakin on vaadittu paljon”.

Asujamaa kertoo, että Viiconin ensimmäiset tilat olivat Futura I -kiinteistössä. Sieltä muutettiin suurempiin tiloihin Futura III:een, jossa yrityksellä oli aluksi käytössään nykyistä pienempi tila. Nykyään Viiconin käytössä on koko Yrittäjänkadun puoleisen siiven neljäs kerros.

”Pääsimme muuttamaan entistä isompaan tilaan, mutta meidän ei tarvinnut ottaa koko kerrosta heti. Väliseinien rakentamisella saimme meille sopivan toimiston, joka sitten tarvittaessa kasvoi yrityksen mukana.”

Viicon arvostaakin Vaasa Parksia erityisesti joustavuuden vuoksi. Kasvuyrityksellä tilatarpeet voivat muuttua nopeastikin, ja silloin ketterä toimitilakumppani on kullanarvoinen.

”Muutostyöt ovat aina toteutuneet tarpeidemme mukaan, ja aikataulut ovat järjestyneet hyvin. Meille on ollut hyötyä myös siitä, että rakennuksessa on yhteiskäyttötiloja, kuten yhteisiä neuvotteluhuoneita. Vaikka omissa toimitiloissamme on kaksi neukkaria, tulee toisinaan eteen tilanteita, että molemmat ovat varattuja. Silloin vuokratilat pelastavat”, Asujamaa sanoo.

Viiconin työntekijöistä moni asuu Laihialla, Vähässäkyrössä tai Tervajoella. Heille sijainti Runsorissa merkitsee lyhyempää työmatkaa. Myös Tampereen ja Jurvan sivukonttoreiden henkilöstö hyötyy toimitilan sijainnista.

Futura III:n toimitilat ovat juuri nyt sopivat yrityksen tarpeisiin, ja kasvunvaraakin on hieman.

”Kun kasvu jatkuu, pitää ruveta kyselemään Vaasa Parksin Ulla Mäki-Lohiluomalta, mitäs seuraavaksi keksitään!”

Lisää samasta aiheesta