Ulla_ja_Yrjo_68

Futura-teknologiakeskustalojen väki juhli 10-vuotiasta Futura I-taloa

Futura-teknologiakeskustalojen väki juhli perjantaina 02.11.2012 10-vuotiasta Futura I-taloa työn ja täytekakku-kahvituksen merkeissä. Yli kaksisataa Futura-taloissa työskentelevää osaajaa osallistui aamun kahvitilaisuuteen.

Futura I-talon rakennustyöt käynnistyivät joulukuussa 2001. Takana oli vajaan kahden vuoden valmistelut, mitkä käynnistyivät alueen yritysten toiveesta. Vaasan kaupunki, Teknologiakeskus Merinova, Wedeco sekä Finnvera yhteistyössä päättivät perustaa yhtiön, jolle mm. Vaasa Airport Park-yrityspuiston kehittäminen ja teknologiakeskustalojen toteuttamisvastuu annettiin. Merinova Kiinteistöt-nimellä aloittanut yhtiö muutti nimensä Oy Vaasa Parks Ab:ksi heti toimintansa alkuvaiheessa.

Kuvateksti: Ulla Mäki-Lohiluoma toivotti Futura III-talossa toimivan FCG:n aluepäällikkö Yrjö Halttusen tervetulleeksi 10-vuotiskahveille. Yrjö Halttunen oli yksi avainhenkilöistä Merinovan toimitusjohtajana 1990-2000-luvun vaihteessa, kun Futura-teknologiakeskustalojen toteutusmallia ratkaistiin.

Ensimmäinen Futura-talo valmistui vuoden 2002 loka-marraskuun vaihteessa. Toinen vaihe, eli Futura II otettiin käyttöön vuoden 2004 syksyllä. Uusin Futura III aloitti toimintansa vuoden 2009 alusta alkaen. Kolmessa Futura-talossa toimii tällä hetkellä yhteensä 50 yritystä, joissa on noin 500 työntekijää. Suurin osa yrityksistä toimii energiateknologia- tai ohjelmistotekniikka-aloilla. Moni yritys tuottaa myös palveluja toisille Futura-toimijoille. Taloista löytyy mm. useampia taloushallinnon, henkilöstöpalvelujen ja työhyvinvoinnin palveluja tuottavaa yritystä . Palvelukokonaisuuteen kuuluu mm. kaksi ravintolaa, kolme aula-infopalvelua sekä lähes kymmenen yhteisneuvottelutilaa. Saunatilat Futura I:sen yläkerrassa palvelee Futura-talojen käyttäjiä myös vapaamuotoisempien iltatilaisuuksien mahdollistajana.

Kuvateksti: Futura I-III-talot sijaitsevat Vaasa Airport Park-yrityspuiston eli Runsorin ytimessä. Yrityspuiston työntekijämäärä on noussut vajaassa kymmenessä vuodessa 3600 osaajaan.

”Olemme iloisia, että yritykset ovat ottaneet Futura-talot omakseen ja käyttävät talojen palveluja innokkaasti. Toimintamme lähtökohtana on ollut tarjota yrityksille viihtyisiä, nykyaikaisia ja myös yrityksille kustannustehokkaita tiloja. Valmiit palvelut antavat yritykselle mahdollisuuden keskittyä ydintoimintoihinsa. Riittää, että yritys tuo mukanaan pöydät ja tuolit sekä tietokoneet. Kaikki muu löytyy meiltä valmiina”, toteaa toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma Oy Vaasa Parks Ab:stä.

Futura-talojen käyttöaste on tällä hetkellä hyvin korkea, mutta vapaita tiloja kannattaa kyllä aina tiedustella myös nykyisistä Futura-taloista. Seuraavan talon, eli Futura IV-vaiheen valmistelu on loppusuoralla ja rakennustyöt käynnistyvät heti yritysten tarpeiden mukaan.

Kuvateksti: Pohjalaisen artikkeli Futura I-talon rakentamisen käynnistymisestä joulukuulta 2001.

Lisätietoja antaa:

  • Ulla Mäki-Lohiluoma
  • toimitusjohtaja
  • Oy Vaasa Parks Ab
  • gsm 040 573 3004

Lisää samasta aiheesta