DSC_0107_85

Uudessa Futura-talossa juhlittiin harjannostajaisia

Futura-teknologiakeskustalojen neljännen vaiheen, Futura IV:n, harjannostajaistilaisuutta vietettiin talon rakennustyömaalla torstaina 12.6. Hyvin aikataulussaan edennyt rakennus valmistuu joulukuussa ja vuokralaiset pääsevät muuttamaan taloon jo tämän vuoden puolella.

Harjannostajaistilaisuuden aluksi eri sidosryhmien edustajat esittivät lyhyet puheenvuoronsa. Tämän jälkeen Pohjanmaan oma Idols-tähti Susanna Erkinheimo esiintyi Jari Puron säestämänä. Puheiden ja musiikkiesityksen lomassa juhlaväki pääsi nauttimaan maukkaasta lohisopasta ja kakkukahveista.

Talon rakennuttajan Oy Vaasa Parks Ab:n toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma kertoi, että Futura-teknologiakeskustalot toteuttavat omalta osaltaan Vaasan kaupungin elinkeinopolitiikkaa tarjoamalla ajanmukaisia ja joustavia tilaratkaisuja niitä tarvitseville yrityksille. Hän kiitteli rakennusprojektin eri osapuolia – erityisesti rakentajia – siitä, että työt ovat edenneet hyvin tiukasta aikataulusta huolimatta ja iloitsi siitä, että tällä hetkellä tilojen sitova varausaste on jo noin 70 prosenttia.

Oy Vaasa Parks Ab:n kiinteistöpäällikkö Mikko Harju kertoi kuinka uudisrakennuksessa hyödynnetään geoenergiaa talon viilennyksessä ja lämmityksessä, ja kuinka lämmön ja viilennyksen jako tapahtuu uutena ratkaisuna tilojen katon kautta. Hän antoi erityisesti kiitosta urakoitsijoiden hyvästä yhteistyöstä ja toimitusaikatalojen pitävyydestä.

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Joakim Strand totesi, että Futura-teknologiatalot ovat tarjonneet mainiot kasvu- ja laajenemismahdollisuudet Vaasan seudun energiaklusterin yrityksille ja toivoi myös uusimman Futura-talon vauhdittavan yritysten kehittymismahdollisuuksia. Vaasan kaupungin teknisen toimen toimialajohtaja ja Futura I-IV- kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Järvelä sanoi taantuman hieman hidastaneen uusien toimitilojen kysyntää ja Futura IV:n rakentamistöiden alkua. Futura IV-talossa rakennustöiden aloituspäätöksen edellytyksenä oli, että 60 prosenttia talon tiloista oli sitovasti varattu.

 

Rakennuksen tulevia käyttäjiä tilaisuudessa edustanut Frankis Groupin talousjohtaja Kari Leppilahti oli tyytyväinen hankkeen aikataulun pitävyyteen. Jo pitkään sopivia konttori- sekä Kotipizza-opetuskeittiötiloja etsineen yhtiön työntekijät odottavat malttamattomina rakennuksen valmistumista.

Pääurakoitsija Lemminkäinen Talo Oy:n edustaja johtaja Tom Ekman esitti tilaisuudessa kiitoksensa rakennuttajatiimille sekä Vaasan kaupungille, jotkaähtivät toteuttamaan hanketta taantuman keskellä ja samalla loivat työmahdollisuuksia suhdanneherkälle rakennusalalle. Erityiskiitoksen yhteistyön sujuvuudesta Ekman antoi ali- ja sivu-urakoitsijoille sekä rakennuksen suunnittelijoille. Lisäksi hän kiitti Lemminkäisen työntekijöitä hyvin tehdystä työstä ja iloitsi siitä, että työmaalla ei ole sattunut ainuttakaan tapaturmaa. Myös Lemminkäisen työntekijöiden edustaja ja pääluottamusmies Jari Ala-Hakuni kiitti rakennuttajaa töiden tarjoamisesta rakentajille muuten hieman hiljaisemman kuluneen talven aikana.

Futura IV:n suunnittelussa on aiempien talojen tapaan panostettu tilojen muunneltavuuteen, mikä näkyy etenkin talotekniikassa ja väliseinäratkaisuissa. Pääsuunnittelija Esa Niva Arkkitehdit A3 Oy:stä kertoo, että kadun toiselle puolelle rakennettavaan Futura-talojen neljänteen vaiheeseen haettiin hieman uutta ilmettä, vaikka se yleisilmeeltään sopiikin saumattomasti yhteen aiemmin rakennettujen Futura-talojen kanssa.

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri, Viestintä Oy Prowomedia

Lisää samasta aiheesta