Lentokuva Vaasan keskusta

Vasaregionens lediga lokaler och företagstomter hittas på ett ställe på tre språk

Att hitta ett lämpligt kontor, industrilokal, affärslokal eller tomt är en av de viktigaste sakerna för ett företag som vill skapa en framgångssaga. Vasaregionens kommuner och fastighetsägare har tillsammans velat kunna hjälpa företag och erbjuda en tjänst där alla lediga lokaler och tomter bekvämt kan hittas på ett och samma ställe. Lösningen på problemet blev kommunernas gemensamma webbsida www.vasaregionenslokaler.fi.

Vasaregionens register över lokaler och tomter har funnits sedan år 2000, men webbsidan gick igenom en omfattande reform år 2019. Förutom fastighetsägare och Vasa stad kom tillslöt sig då också regionens övriga kommuner (Korsholm, Laihela, Vörå, Malax och Korsnäs) till webbsidan.

”Vi har ständigt utvecklat webbsidan enligt användarnas önskemål. I början av år 2019 publicerades svenska och engelska versioner av webbsidan, och nu senast har vi tecknat ett avtal om ett kontinuerligt utvecklingspartnerskap med den Vasabaserade digitalbyrån Webaula. Syftet med utvecklingspartnerskapet är att till exempel utveckla den digitala marknadsföringen och sänka tröskeln för kunder att kontakta webbsidans annonsörer” säger Jenna Hoffrén, webbsidans administratör.

Webbsidan har som mål att vara ett lättanvändbart verktyg för företag som söker efter en lokal eller tomt. Lokaler kan sökas enligt till exempel användning, areal eller pris. Det är också smidigt för fastighetsägare, -mäklare och -utvecklare att ladda upp sina objekt på webbsidan mot en nominell avgift. Enskilda annonser syns på webbsidan i tre månader om annonsens giltighetstid inte förlängs. Den korta giltighetstiden säkerställer att objekten på webbsidan är à jour.

”Tomt- och lokalregistret som verktyg tjänar nu förhoppningsvis företag i regionen på bästa möjliga sätt. Den feedback vi har fått från både företag som söker och tillhandahåller lokaler har varit positiv. Nya lokaler visas proaktivt upp på webbsidan redan i förberedelsefasen som en av marknadsföringskanalerna för fastighets-utvecklare i regionen” säger Ulla Mäki-Lohiluoma, verkställande direktör för Vaasa Parks Oy Ab.

Mer information:          

Verkställande direktör
Ulla Mäki-Lohiluoma
Vaasa Parks Oy Ab
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi
tel. 040 573 3004

Serviceassistent
Jenna Hoffrén
Vaasa Parks Oy Ab
jenna.hoffren@vaasaparks.fi
tel. 0400 282 440

Relaterade artiklar