Lentokuva Vaasan keskusta

Vaasan seudun vapaat toimitilat ja yritystontit löydettävissä yhdestä paikasta kolmella kielellä

Sopivan toimisto-, tuotanto- tai liiketilan tai tontin löytäminen kuuluu merkittävien asioiden joukkoon yritystoiminnan menestystä luotaessa. Vaasan seudun kuntien ja kiinteistönomistajien yhteinen tahtotila on ollut auttaa yrityksiä ja tarjota palvelu, jossa kaikki alueen vapaat ja tulevat kohteet olisivat kätevästi löydettävissä yhdestä paikasta. Ratkaisuksi ongelmaan löydettiin Vaasan seudun kuntien yhteisestä verkkosivustosta www.vaasanseuduntoimitilat.fi.

Vaasan seudun toimitila- ja tonttirekisteri on ollut olemassa jo vuodesta 2000 alkaen, mutta sivusto kävi läpi kattavan muodonmuutoksen vuonna 2019. Tällöin kiinteistönomistajien ja Vaasan kaupungin lisäksi mukaan saatiin seudun kunnat Mustasaari, Laihia, Vöyri, Maalahti ja Korsnäs.

”Olemme jatkuvasti kehittäneet sivua käyttäjien toiveiden mukaan. Alkuvuodesta 2019 sivustosta julkaistiin sekä ruotsin- että englanninkieliset versiot ja nyt viimeisimpänä olemme solmineet vaasalaisen digitoimisto Webaulan kanssa sopimuksen jatkuvasta kehityskumppanuudesta. Kehityskumppanuuden tarkoituksena on mm. kehittää digitaalista markkinointia sekä laskea asiakkaiden kynnystä ottaa yhteyttä sivuston ilmoittajiin”, sivuston pääkäyttäjä Jenna Hoffrén toteaa.

Verkkosivuston tavoitteena on palvella tilanhakijoita helppokäyttöisenä työkaluna. Sivustolta voi hakea tiloja mm. käyttötarkoituksen, pinta-alan tai vuokrahinnan mukaan.  Kiinteistönomistajat, -kehittäjät ja -välittäjät voivat myös vaivattomasti ladata vapaita kohteitaan verkkosivustolle nimellistä korvausta vastaan. Ilmoitukset näkyvät sivustolla kolme kuukautta jollei niiden voimassaoloaikaa jatketa. Lyhyt voimassaoloaika varmistaa sen, että sivustolta löytyvät kohteet ovat ajan tasalla.

”Tontti – ja toimitilarekisteri työkaluna palvelee nyt toivottavasti alueen yrityksiä mahdollisimman hyvällä tavalla. Saamamme palaute niin tiloja etsiviltä yrityksiltä kuin myös tilojen tarjoajilta on ollut hyvää. Myös valmisteluvaiheessa olevat uudet toimitilahankkeet ovat sivustolla proaktiivisesti esillä yhtenä seudun kiinteistönkehittäjien markkinointikanavana,” toteaa Vaasa Parks Oy Ab:n toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Ulla Mäki-Lohiluoma
Vaasa Parks Oy Ab 
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi
p. 040 573 3004

Palveluassistentti
Jenna Hoffrén
Vaasa Parks Oy Ab
jenna.hoffren@vaasaparks.fi
p. 0400 282 440

Lisää samasta aiheesta