iStock-499148420

Kattava Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteri on yrittäjän etu

Vaasanseuduntoimitilat.fi -toimitilapalvelusta on käytettävissä nyt uusi versio. Vaasan seudun toimitilarekisteri www.vaasanseuduntoimitilat.fi on sivusto, joka välittää tietoa Vaasan seudulla (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia) vapaana olevista toimitiloista ja tarjolla olevista yritystonteista. Kiinteistökehittäjät voivat esitellä sivustolla myös markkinointivaiheessa olevia uusia toimitilakohteitaan.

Uusittu toimitilapalvelu on nyt entistäkin helppokäyttöisempi ja toimivampi.

– Vaasan seudun toimitilarekisteriin on tehty ulkoasumuutosten lisäksi paljon uudistuksia niin sanotusti konepellin alle. Tekniikaltaan uusittu rekisteri on nyt toimintavarmuudeltaan ja -nopeudeltaan parantunut. Lisäksi olemme saaneet monia uusia ilmoittajia mukaan palveluun, eli seudun vapaiden tilojen ja yritystonttien tarjonta on entistäkin kattavammin esillä, Vaasa Parksin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma kertoo.

Tontti- ja toimitilarekisteriä rahoittavat Vaasan seudun kunnat, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK sekä seudun kiinteistönomistajat ja -välittäjät. Lisäksi VASEK osallistuu rekisterin markkinointiin ja kehittämiseen. Rekisterin ilmoitustulot käytetään kokonaisuudessaan sen markkinointiin.

– Seudullinen tontti- ja toimitilarekisteri mahdollistaa potentiaalisten asiakkaiden tavoittamisen myös kuntarajojen yli ja laajemminkin Suomessa. Samalla se on hyvä täydennys kunnan omilla sivuilla olevaan tietoon. Haluamme osoittaa, että myös taajamien ulkopuolelta löytyy monia hintansa arvoisia yritystonttivaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Pohjois-Brinkenin teollisuusalue, joka on aivan Maalahden keskustan tuntumassa ja ainoastaan 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja satamasta, Maalahden kunnanjohtaja Jenny Malmsten muistuttaa.

Myös Mustasaaren kunnan vapaat yritystontit löytyvät Vaasan seudun toimitilarekisteristä.

– Tavoitteena on kasvattaa koko alueen näkyvyyttä ja houkuttelevuutta yhteistyön keinoin. Yhdessä voimme tehdä asioita kustannustehokkaammin ja markkinoida aluettamme laajemmin. Yritysalueemme eroavat myös toisistaan. Mustasaaresta löytyy esimerkiksi kiertotalousalue Lintuvuoresta, missä on vielä tilaa. Lisäksi Mustasaaresta löytyy vapaita yritystontteja läheltä kasvavaa akkutehdasaluetta, Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkö Henna-Maija Sumuvuori kertoo.

Vaasa Parks ja VASEK tiivistivät alkuvuodesta 2021 yhteistyötään entisestään, ja nyt myös VASEKin yritysneuvojan tavoittaa toimitilarekisterin kautta. Sekä VASEKin että Vaasa Parksin toiminnan tavoitteena on uusien yritysten ja työpaikkojen saaminen seudulle sekä alueella jo toimivien yritysten toimintaedellytysten parantaminen.

– Kolmikielinen sivusto toimii tärkeänä työkaluna myös Invest In -työssä, jota myös on tehty jo pitkään seudullisena yhteistyönä. Samasta osoitteesta halutaan tarjota markkinoiden ajantasaisin ja relevantein tieto vapaana olevista toimitiloista ja yritystonteista sekä tulevista yritystoimitilahankkeista. Lisäksi sivustolta löytää yritysneuvoja Kenneth Dalkvistin yhteystiedot. Kennethillä on pitkäaikainen kokemus yritysten toimitiloihin liittyvissä asioissa ja hänen kauttaan kytkeytyvät myös muut yrityspalvelut asiakkaiden käyttöön, VASEKin toimitusjohtaja Stefan Råback muistuttaa.

Toimitusjohtaja Petri Sandkvist Airaksiselta pitää kattavaa toimitilarekisteriä yrittäjän etuna:

– Yrittäjän on helppo tarkastella tarjolla olevia vaihtoehtoja yrityksensä toiminnalle, kun kohteiden tiedot löytyvät kattavasti samasta paikasta. Palveluun voi helposti syöttää kuvia kohteesta ja lisätä yksityiskohtaiset tiedot tilan tai tontin ominaisuuksista, Sandkvist kertoo.

Lisätietoja

Ulla Mäki-Lohiluoma
toimitusjohtaja, Vaasa Parks
+358 40 5733 004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Stefan Råback
toimitusjohtaja, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
+358 50 590 2525
stefan.raback@vasek.fi

Lisää samasta aiheesta