DJI_0508

Futura I-IV talojen ensimmäinen vastuullisuusraportti on valmistunut

Futura I-IV talojen vastuullisuusraportissa tarkastellaan vastuullisuustyötä, jonka ydintavoitteita ovat asiakkaiden viihtyvyys ja tyytyväisyys, rakennuksien vähähiilisyys ja energiatehokkuus sekä koko Futura I-IV toimintaympäristön turvallisuus ja terveellisyys.

Vaasa Parks Oy Ab ja sen tytäryhtiö KOy Vaasan Yrittäjänkatu 17 FAb (Futura I-IV talot) julkaisevat tänään 21.6.2022 vastuullisuusraportin ensimmäistä kertaa. Vastuullisuusraportti kuvastaa talojen vastuullisuuden olennaisimpia aiheita vuonna 2022 ja sisältää tärkeimpiä vastuullisuuteen liittyviä tunnuslukuja vuodelta 2021.

Kiinteistö- ja rakennusala aiheuttaa merkittävän osan maailman energiankulutuksesta ja hiilidioksidipäästöistä. Rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta ja ne aiheuttavat yli 30 prosenttia päästöistä (Rakennusteollisuus RT Oy, 2022). Vaikka Futura I-IV talot Suomen mittakaavalla eivät ihan suurimpia kiinteistökokonaisuuksia olekaan, niin meidänkin teoillamme on merkitystä. Vastuulliset toimintatavat tuottavat arvoa asiakkaillemme, muille sidosryhmille ja koko ympäröivälle yhteiskunnalle.

”Vaasa Parksilla on aina haluttu toimia läpinäkyvästi ja korostettu vuorovaikutusta talojen käyttäjien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Asiakkaidemme ja tiimimme työntekijöiden tyytyväisyys ja hyvinvointi kuuluvat olennaisena osana arvoihimme. Vastuullisuus linkittyy myös vahvasti Vaasa Parks-konsernin strategisiin tavoitteisiin”, kertoo Ulla Mäki-Lohiluoma, Vaasa Parks Oy Ab:n toimitusjohtaja.

Vaikka ensimmäinen vastuullisuusraportti on nyt julkaistu, niin vastuullisuustyö on jatkuvaa pitkän tähtäimen työtä. Vastuullisuus kulkee toimintamme ytimessä tulevaisuudessakin ja siihen panostetaan jatkuvasti voimavaroja. Tärkeimpiä lähitulevaisuuden tavoitteita ovat esimerkiksi:

  • Oman uusiutuvan energian tuottaminen aurinkopaneelien avulla
  • Polttokelpoisen jätteen vähentäminen ja kiertotaloussuunnitelman teko
  • Sähkö- ja hybridiautojen latauspisteiden lisääminen

Tutustu vastuullisuusraporttiin täältä: Futura I-IV vastuullisuusraportti (linkki)

Palvelukoordinaattori Jenna Hoffrén on kevään 2022 aikana valmistellut Futura I-IV talojen ensimmäisen vastuullisuusraportin perustuen pääosin RAKLIn määrittelemiin tunnuslukuihin, mitkä kuvaavat vastuullisuutta suomalaisessa kiinteistöliiketoiminnassa. Raportti tehtiin osana Kiinkon koulutusta, jossa vastuullisuusraportti toimi koulutuksen lopputyönä. Suurin osa taloudellisista tunnusluvuista jätettiin mm. aikataulusyistä raportista pois.

Lisätietoa:    

Jenna Hoffrén
Palvelukoordinaattori
puh. 0400 282 440
jenna.hoffren@vaasaparks.fi 

Ulla Mäki-Lohiluoma
Toimitusjohtaja
puh. 040 5733 004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Lisää samasta aiheesta