Powergate II rakennustyöt

Nordisk Renting Wärtsilän uuden toimistokokonaisuuden Powergate II rahoittajaksi

Nordisk Renting ja Wärtsilä Finland Oy ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen Oy Vaasa Parks Ab:n rakennuttamasta toimistotalosta 

Nordisk Renting on ostanut 15.6.2018 KOy Puotikuja 2 Vaasan koko osakekannan Oy Vaasa Parks Ab:ltä. Wärtsilällä on halutessaan mahdollisuus ennalta sovituin ehdoin joko ostaa kiinteistöt takaisin tai pidentää vuokra-aikaa sovitun määräaikaisen sopimuksen päättyessä.

Kiinteistö jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäisten, A- ja B-talojen, työt aloitettiin noin vuosi sitten Wärtsilän ja Vaasa Parksin yhteistyönä. A-talo valmistui kesäkuun alussa ja B-talo valmistuu syys-lokakuussa 2018. C-talon valmistuminen ajoittuu syksylle 2019. C-osan rakennuttajana toimii edelleen Vaasa Parks, kuten myös A- ja B-talon osalta.

Uuden kiinteistökokonaisuuden valmistuttua Vaasassa toimivista Wärtsilän noin 3000 työntekijästä noin 900 pääsee muuttamaan saman katon alle. Lisäksi kiinteistöön on toteutettu Wärtsilälle strategisesti tärkeä globaali etävalvontakeskus. Kaiken kaikkiaan toimistokiinteistö käsittää noin 16 700 neliömetriä. Kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa on panostettu myös ympäristöön liittyviin tekijöihin siten, että rakennukselle voidaan hakea ympäristö-luokitussertifiointia. Lisäksi mm. kattavalla eteläjulkisivujen ja kattojen aurinkoenergia-järjestelmällä vähennetään ostoenergian määrää.

”Olemme tiiviissä yhteistyössä Nordisk Rentingin ja Vaasa Parksin kanssa saaneet aikaiseksi kilpailukykyisen ja joustavan ratkaisun, joka mahdollistaa liiketoimintamme kehittämisen loistavissa olosuhteissa”, sanoo Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Vesa Riihimäki.

”Olemme ylpeitä mahdollisuudesta toimia yhdessä Wärtsilän kanssa tässä hankkeessa ja siitä, että voimme tarjota heille heidän tarpeiden mukaisen kokonaisuuden, joka edistää heidän tulevaa toimintaansa”, sanoo Nordisk Rentingin toimitusjohtaja Caroline Bertlin.

”Nordisk Rentingin kiinnostus investoida Wärtsilän kaltaisten globaalisti toimivien energiateknologiayritysten toimintaympäristöön Vaasassa tuo luottamusta siihen, että olemme oikeilla jäljillä panostaessamme proaktiivisella tavalla yritysten toimintaedellytyksiin Suomessa”, sanoo Oy Vaasa Parks Ab:n toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Powergate II rakennetaan noin 4000 työntekijän Vaasa Airport Park-yrityspuistoon, joka sijaitsee Vaasan lentokentän lähellä ja noin 10 minuutin päässä Vaasan keskustasta.

Lisätietoja:

Ulla Mäki-Lohiluoma, puh. +358 40 573 3004, sähköposti: ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Ulla Mäki-Lohiluoma, Oy Vaasa Parks Ab ja Marko Juhokas, Nordisk Renting kättely perjantaina 15.6.2018.

Lisää samasta aiheesta