DM0A2083

Schneider Electricin kaksi tytäryhtiötä muuttivat saman katon alle Futura I:een – uusissa tiloissa älykästä talotekniikkaa

Kun Schneider Electric Vamp Oy ja Schneider Electric Finland suunnittelivat yhteenmuuttoa, oli Runsorin Futura I selkeä valinta yhteisen toimipisteen sijainnille. Muuttoa edeltäneen muutostyön tuloksena syntyi avarat ja muuntojoustavat toimitilat, joissa on hyödynnetty runsaasti Schneiderin omaa talotekniikkaa.

Futura I sai viime lokakuussa yli 20 uutta asukasta, kun Schneider Electric Vamp Oy ja Schneider Electric Finland muuttivat samoihin 552 neliön toimitiloihin pohjakerrokseen. Yritysten emoyhtiö Schneider Electric on kansainvälisesti tunnettu energiahallinnan ja -tehokkuuden asiantuntija.

Toinen tytäryhtiöistä, Schneider Electric Finland, keskittyy Pohjanmaan alueella kiinteistöhallintajärjestelmien toimitukseen. Projekteihin liittyy muun muassa lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon automaatiota. Vamp puolestaan hallinnoi suojareleiden ja valokaarisuojaustuotteiden valmistusta ja toimitusta. Suurin osa tuotteista myydään ulkomaille.

Runsor ja Futura I-IV -talot tarjoavat kaiken kattavan toimintaympäristön

Vampin ei tarvinnut muuttaa kaukaa, sillä yrityksen toimitilat sijaitsivat aiemmin Futura II -rakennuksessa. Kauemmas ei Vampin toimitusjohtajaa Piia Korkeamäkeä olisi voitukaan suostutella.

– Vampilla on takanaan jo lähes 20 yhteistä vuotta Vaasa Parksin ja Futuroiden kanssa. Täällä sekä tiedonkulku että huolto pelaavat, ja Vaasa Parks ottaa kehitysehdotukset hyvin onkeensa. Lisäksi Runsorin palveluympäristö on loistava – ravintoloita riittää ja lentokenttäkin on ihan vieressä. Futuroista löytyvät neuvottelu- ja saunatilat luovat myös hyvät puitteet yritysvierailuille, kertoo Piia.

Piia Korkeamäki ja Petja Jantunen

Schneider Electric Finland oli ennen muuttoa Vaasan keskustan asukki. Alueen projektiliiketoimintavastaava Petja Jantusen mukaan operatiivinen toiminta on helpottunut merkittävästi muuton myötä.

– On Amerikkaa päästä keskustasta Runsoriin. Pohjakerroksessa hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva toimisto mahdollistaa tehokkaan logistiikan. Enää ei ole parkkitilankaan kanssa ongelmia. Futura I sopii meille kuin nenä päähän, naurahtaa Petja.

Useiden erikoisratkaisujen toimitilat

Uusissa toimitiloissa oli aiemmin tuotantotilat, joten töitä riitti seinien lisäämisestä ja pintojen maalaamisesta piirikorttien käsittelyyn tarkoitetun huoneen erikoismaadoitukseen. Muutostöissä panostettiin myös tilojen muuntojoustavuuteen sekä avaruuteen, jota suuri huonekorkeus toi jo valmiiksi. Schneiderin omaa älykästä ja energiatehokkuutta parantavaa talotekniikkaa on hyödynnetty toimistolla monipuolisesti. Tiloissa on käytössä Schneiderin

  • kiinteistönhallintajärjestelmä
  • langattomuutta hyödyntävä automaatiojärjestelmä valaistuksen ohjaamiseen
  • kulunvalvontaratkaisu.

– Toimistollamme vierailee asiakkaita, joten omien automaatioratkaisujen hyödyntäminen toimitiloissa oli meille tärkeää, Petja kiteyttää. Lisäksi vanhaan neuvotteluhuoneeseen rakennettiin showroom, jossa asiakkaille voidaan esitellä esimerkiksi erilaisia ohjelmistoja.

Schneider Electricin showroom Futura I-talossa
Schneider Electricin showroom Futura I-talossa

Erikoisratkaisuja tehtiin myös toimitilojen ulkopuolella. Yhtenä maailman vastuullisimmista yrityksistä Schneider tytäryhtiöineen panostaa päästöjen vähentämiseen.

– Meillä on käytössä kaksi yhteistä sähköistä huoltoautoa. Vaasa Parks järjesti meille mahdollisuuden rakentaa molemmille latauspisteet Futura I-talon parkkipaikalle. Myös nämä latausasemat ovat Schneiderin omaa tekniikkaa, sanoo Petja.

Piia ja Petja ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Vaasa Parksin kanssa.

– Suuri hatunnosto Vaasa Parksin kiinteistöpäällikölle Petteri Väkelälle ja kaikille muillekin, jotka olivat muutostyöprojektissa mukana. Erikoistoiveita riitti ja ne myös toteutettiin, molemmat kiittävät

Vaasa Parks toivottaa molemmille yrityksille onnea uusiin toimitiloihin ja yhteiseen Futura-arkeen.

Schneider Electricin henkilökuntaa uudessa avoimessa taukotilassa

 

Lisää samasta aiheesta