Havainnekuva GigaVaasa-yritysalueesta

Neuvottelut GigaVaasa-alueen tonteista jatkuvat

Johnson Matthey myy akkumateriaaliliiketoimintansa, Vaasa tulee jatkamaan neuvotteluja uuden omistajan kanssa. GigaVaasa-alueen muistakin tonteista käydään keskusteluja useiden toimijoiden kanssa.

Brittiläinen arvoketjutoimija Johnson Matthey, GigaVaasa -alueelle ensimmäisen varauksen tehnyt yhtiö, on 11.11.2021 tiedottanut luopuvansa akkumateriaaliliiketoiminnasta ja laittavansa sitä koskevan liiketoimintakokonaisuuden myyntiin, lähinnä konsernin strategisista syistä.

Johnson Matthey ja Vaasan kaupunki julkistivat huhtikuussa 2021 aiesopimuksen investoinnista akkumateriaalitehtaaseen. Varaus koskee Vaasassa sijaitsevaa noin 50 hehtaarin suuruista tonttia. Tehtaan oli tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2024.

Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa-tiimin vetäjä Tomas Häyry painottaa, ettei kyse ole akkumateriaalihankkeen perumisesta, vaan yhtiön laajemmasta strategisesta muutoksesta.

– Johnson Matthey etsii liiketoiminnalleen ostajaa, ja jatkamme uuden toimijan kanssa neuvotteluja mahdollisimman pian. Luonnollisesti toivomme, että akkumateriaaliliiketoiminnan Johnson Mattheyltä ostava taho jatkaa projektia kanssamme, kertoo Häyry.

GigaVaasa-tiimillä on parasta aikaa menossa useita keskusteluja GigaVaasa-alueen muista tonteista.

– Akkuteollisuuden kovan kysynnän perustella olemme vakuuttuneita siitä, että hanke jatkuu ja saamme hyviä toimijoita GigaVaasa-alueelle. Katsomme hyvin positiivisesti tulevaisuuteen, jatkaa Häyry.

  • GigaVaasa-alue on varattu akkuarvoketjun toimijoille ja se tarjoaa saavutettavat ja vihreät energiajärjestelmävaihtoehdot.
  • GigaVaasan teollisuusalue yhdistyy logistisesti rautatie-, maantie- ja satamaverkostoon, mahdollistaen näin kestävät kuljetusratkaisut. Myös lentokenttä sijaitsee aivan sen läheisyydessä.
  • Vaasan seudulla sijaitsee yli 160 energiateknologiayritystä, jotka mahdollistavat erinomaiset yhteistyömahdollisuudet.
  • Energiateknologiaklusterin ja paikallisten korkeakoulujen tiivis yhteistyö auttaa kouluttamaan ammattitaitoista työvoimaa vastaamaan alan tarpeisiin.

Lisää samasta aiheesta