20230928_084323
Aamiaistilaisuus 28.9.2023

Aamiaistapahtumat Futura I-IV -taloissa vahvistavat yhteisöllisyyttä

Pandemian aiheuttaman tauon jälkeen Futura I-IV -talojen aamiaistilaisuudet ovat jälleen käynnissä, ja kiinnostus niitä kohtaan on suurempi kuin koskaan. Kiinteistönomistaja Vaasa Parks Oy Ab järjestää aamiaistilaisuuksia vuodessa noin neljästi, kooten yhteen 20–50 hengen joukon alueen eri yrityksistä. Aamiaistilaisuuksissa talojen käyttäjät saavat verkostoitua, vaihtaa ajatuksia ja kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Korona-aika muutti merkittävästi yritysten ja työntekijöiden työskentelytapoja etä- ja hybridityön tultua nopeasti pysyväksi osaksi työskentelykulttuuria. Monet yritykset yrittävätkin nyt löytää uusia tapoja lisätä yhteisöllisyyttä työntekoon ja päivittäiseen tekemiseen. Vaasa Parks pitää yhteisiä aamiaistapahtumia erinomaisena välineenä yhteisöllisyyden edistämiseen ja yritysten väliseen vuorovaikutukseen. Tämän lisäksi tapahtumat tarjoavat ajankohtaista tietoa rakennusten ja alueen uudistuksista.

– Vuokranantajana haluamme myös kuulla asiakkaidemme kuulumisia mahdollisimman usein ja joustavasti. Siinäkin erilaiset yhteiset tapahtumat ovat oiva lisä asiakastyytyväisyyskyselyiden ja muun arkisen kanssakäymisen ohessa, toteaa Petteri Saarinen, myyntijohtaja Vaasa Facilita Oy Ab:sta (Vaasa Parks Oy Ab:n emoyhtiö).

Tarjoiluja aamiaistilaisuudessa 14.2.2024

Uusien jätedirektiivien astuessa voimaan kesällä 2023, kutsuttiin aamiaistilaisuuteen puhujaksi Stormossen. Futura I-IV taloissa alettiin kerätä biojätettä ja kartonki- ja muovipakkauksia samaan aikaan, kun se tuli mahdolliseksi monille lähialueen talouksille. Aiheen ajankohtaisuuden ja mielenkiintoisuuden huomasi osanottajien aktiivisuudesta ja kysymysten määrästä.

– Stormossenin ympäristökasvattaja Sini Hemming vastasi mielellään kaikkiin meitä askarruttaviin asioihin ja antoi meille monia käytännön vinkkejä ja ideoita lajitteluun sekä yöpaikalla että kotona, kertoo Jenna Hoffrén, Vaasa Parks Oy Ab:n palvelukoordinaattori.

Aamiaistilaisuudet tarjoavat myös loistavan mahdollisuuden alueen yrityksille kertoa toiminnastaan ja ajankohtaisista asioistaan sekä tutustua toisiinsa. Viimeisimmässä tapahtumassa helmikuussa 2024 saimme tutustua Merinovaan, EnergyVaasa-klusterin johtavaan toimijaan, joka on ollut edistämässä monia kehitysprojekteja Vaasan seudulla. Merinova on myös yksi Vaasa Parks Oy Ab:n perustajista ja omistajista.

– Merinova on toiminut Futura-taloissa heti Futura I-talon valmistumisen jälkeen vuonna 2002 ja olen itsekin pitkän linjan Futuralainen. Olen tainnut olla täällä töissä jo yli 20 vuotta, kertoo Oy Merinova Ab:n toimitusjohtaja Mika Konu. Olemme esitelleet toimintaamme erilaisissa Futura-tilaisuuksissa pari kertaa historiamme aikana. Kuitenkin jatkuvasti kehittyvässä Vaasassa uusia hankkeita ja innovaatioita syntyy jatkuvasti, ja meille on aina ilo tuoda niitä esiin ja jakaa niiden edistymistä.

Mika Konu esittelee Merinovan toimintaa 14.2.2024

Petteri Saarinen kertoo, että yhteisiä tilaisuuksia pyritään jatkuvasti kehittämään ja hän toivookin tulevaisuuden aamiaistapahtumilta vielä enemmän vuorovaikutusta sekä uusia, ajankohtaisia keskustelunavauksia.

– Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ja tarjoamme mielellämme foorumin niille, jotka haluavat esitellä toimintaansa, sanoo Petteri.

Petteri Saarinen juttelee aamiaistilaisuuden osallistujien kanssa 18.1.2023

Lisää samasta aiheesta