DSC_00_265

Powergate II saavutti harjakorkeuden

Wärtsilä Finland Oy:n käyttöön rakennettavan Powergate II:n harjannostajaisjuhlaa vietettiin 15.2.2018 rakentajien ja kutsuvieraiden läsnä ollessa. Harjannostajaiset pidettiin kiinteistön B-osassa, jonka rakennustyöt aloitettiin viime heinäkuussa kolme kuukautta A-osaa myöhemmin.

Oy Vaasa Parks Ab:n toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma toivotti juhlaväen tervetulleeksi ja muisteli samalla, kuinka monipolvinen kiinteistön suunnitteluhistoria on ollut. Maanvuokrasopimus Puotikuja 2:n tontista tehtiin jo vuonna 2007 ja ensimmäisiä hankesuunnitelmia tehtiin jo 10 vuotta sitten. Nyt ollaan kuitenkin hyvässä vauhdissa ja Wärtsilä pääsee ensi kesänä muuttamaan juuri sitä varten räätälöityyn kiinteistöön.

Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Vesa Riihimäki iloitsi siitä, että Wärtsilän tärkein voimavara eli ihmiset pääsevät moderneihin ja tarkoituksenmukaisiin tiloihin. Energiatehokas ja aurinkoenergiaa hyödyntävä kiinteistö kuvastaa Riihimäen mielestä hyvin Wärtsilän brändiä. Kun Powergate I ja II vielä yhdistetään Puotikujan ylittävällä sillalla, suurin osa Wärtsilän Vaasan henkilökunnasta on käytännössä saman katon alla.

Rakennuttajan edustajan puheenvuoron käyttänyt Oy Vaasa Parks Ab:n kiinteistöpäällikkö Mikko Harju kertoi rakennuksen ominaisuuksista ja kiitteli rakentajia aikataulun pitämisestä. Maksimaalista käyttäjätyytyväisyyttä tavoitellaan muuntojoustavuudella sekä esimerkiksi rakennuksen jäähdytykseen käytettävillä säteilypaneeleilla, jotka eivät aiheuta vedon tunnetta. Energiatehokkaan rakennuksen jäähdytyksessä ja muussakin kiinteistösähkön tarpeessa tullaan hyödyntämään aurinkoenergiaa merkittävässä määrin.

Aurinkosähköjärjestelmän toteutuksesta vastaavan Ampner Oy:n toimitusjohtaja Tapio Majaniemi kertoi, että järjestelmä on pääosin suomalaista tuotantoa. Rakennuksen eteläpäätyyn ja katolle tulee yhteensä lähes 250 aurinkopaneelia. Niiden tuottama aurinkoenergian määrä ja sen kulutus ovat koko ajan nähtävissä rakennuksen aulaan sijoitettavalta näytöltä.

Rakentajan edustaja Jani Peräsarka, Wasacon Oy:n varatoimitusjohtaja, kertoi olevansa pitkän tauon jälkeen harjannostajaisissa Airport Park -yrityspuistossa ja toivoi sen ennustavan yritysrakentamisen vilkastumista. Hän oli tyytyväinen siihen, että hanke on kaikista muutoksista huolimatta aikataulussa ja muistutti, että rakennushankkeessa joka osapuolella on yhteinen maali.

Ennen puheita ja ruokailun aikana juhlayleisöä viihdytti musiikilla duo Jenny Malmberg ja Sauli Perälä.

Lisää samasta aiheesta