KOy Producta II kiinteistö

Fastigheten som används av The Switch Engineering köptes av en långvarig fastighetsinvesterare

Fastigheten på adressen Företagaregatan 11 har fått en ny ägare. Företaget Wasa NNT-Invest Ltd Oy, som ägs av Stefan Träskelins familj, har i måndags 6.9.2021 förvärvat hela aktiekapitalet i KOy Producta II Vasa. Säljaren var VP Facilities Oy Ab. Köpesumman offentliggörs inte.

”Jag är glad över köpet av en funktionell och välskött fastighet och över det framtida samarbetet med The Switch Engineering. Vi har som mål och avsikt att investera ännu mer i Vasa, till följd av bl.a. senaste tidens budskap gällande GigaVasa-området. För närvarande har vi redan tiotals börsnoterade företag som hyresgäster i detta område”, säger Stefan Träskelin.

Fastigheten består av dryga 5000m² industrihallar och en kontorsdel. Fastigheten färdigställdes år 2008. Fastighetens läge, intill Vasa Airport Park-företagsområdets specialtransportrutt, är utmärkt.

”Fabriken färdigställdes genom ett omfattande samarbete där byggnaden skräddarsyddes åt The Switch Engineering och byggherren var Vaasa Parks. The Switch Engineering var ju bara ett start-up-företag för tio år sedan”, konstaterar Ulla Mäki-Lohiluoma, som har varit VD för både Vaasa Parks Oy Ab och VP Facilities Oy Ab (som föddes ur helhetsuppdelningen av Vaasa Parks) från och med början av deras faktiska verksamhet.

Under årens lopp har företagets verksamhet utvecklats till en viktig del av EnergyVasa-gemenskapen och till en expert på att ta fram nya energiteknologiska lösningar. En indikation på detta var att japanska Yaskawa ville lägga till företagets verksamhet till sin kompetenspalett för några år sedan.

”Överföringen av byggnaden till en välkänd regional samarbetspartner var en naturlig och bra lösning också med tanke på VP Facilities grundstrategi”, fortsätter Mäki-Lohiluoma.

Mer information:

Stefan Träskelin
tel. +358 400 954 434
stefan@st-invest.fi

Ulla Mäki-Lohiluoma
tel. + 358 40 573 3004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

 

Relaterade artiklar