Michael Sandberg Prokonilta toimistossaan Futura III-talossa

Fem minuters bilväg till flygplatsen är en stor fördel

Bolaget Prokon, som utvecklar vindkraft, har sitt moderbolag i Tyskland, och företaget har mycket samarbete med bland andra sina franska och danska partner och kunder. Därför underlättas arbetet avsevärt av att kontoret i Finland ligger nära Vasa flygplats.

”Vi behöver inte avsluta möten i förväg, trots att gästerna ska hinna med kvällsflyget. Det tar fem minuter till flygplatsen härifrån”, säger Prokons Country Manager Michael Sandberg.

Också mina egna arbetsresor förkortas tack vare närheten till flygplatsen. Enligt Sandberg hinner de som ska med eftermiddagsflyget arbeta effektivt på kontoret före avresan.

”Vasas flygplats är lagom stor, så det blir inga långa väntetider.”

Prokon har verkat i Futura III-fastigheten sedan år 2012. Enligt Michael Sandberg har man i bolaget varit nöjda med Vaasa Parks tjänster.

”Här är det nära till företagshälsovård, många lunchrestauranger och mötesrum som man vid behov kan hyra enligt timdebitering. Det finns också tillräckligt med parkeringsplatser för personalen.”

Prokon har en gång flyttat i fastigheten Futura III, från ett kontor till ett annat, och i höst väntar förmodligen ytterligare en flytt, denna gång till större lokaler.

”De här lokalerna är riktigt trevliga, men 150 kvadratmeter börjar bli för lite för oss. Vi har redan diskuterat de nya lokalerna, och det gick snabbt och smidigt att hitta en ny plats. När vi har behövt till exempel bygga eller riva en mellanvägg eller göra andra små ändringar, har det alltid skötts smidigt, berömmer Sandberg.

Relaterade artiklar