Futura I-IV Yritysalueet Kiinteistöt Vaasa Parks Ajankohtaista Yhteystiedot

RuotsiEnglanti

Käyttäjäkommentteja

Kaikki tiet tuovat Futura-taloihin

Teknologikeskus Merinova on ollut tiiviissä yhteistyössä Oy Vaasa Parks Ab:n kanssa jo siinä vaiheessa, kun Futura-teknologiatalot olivat vasta kaukainen haave. Oy Merinova Ab on yksi toimitilapalveluyrityksen perustajista ja myös nykyisistä omistajista. Siksi on luonnollista, että Merinova muutti Futura I -taloon heti sen valmistuttua.

 

Merinovalaiset ovat olleet tyytyväisiä moderniin toimistomiljööseen, jossa on hyvin toimivat yhteydet ja talotekniikka. Kiinteistöpalvelu toimii erinomaisesti, esimerkiksi vaihdettavasta lampusta tarvitsee mainita vain kerran ja se vaihdetaan saman tien.

 

Ennen Futuraan muuttamista toimiston uusi sijainti hieman arvelutti lähempänä keskustaa työskentelemään tottuneita. Työpaikan sijainti on kuitenkin osoittautunut hyväksi.

– Futuraan on helppo tulla mistä päin kaupunkia tahansa ja pysäköintitilaa on riittävästi, kiittelee Mika Konu, teknologiakeskuksen toimitusjohtaja. – Myös lentokenttä on lähellä, mikä on kätevää niin meille kuin sidosryhmillekin.

Mikan mielestä myös Futura-talojen oheispalvelut toimivat mainiosti, esimerkiksi aulapalvelu ottaa vieraat vastaan ja ravintolan catering-palvelu hoitaa kokoustarjoilut.

– Käyn lounaalla Futura-taloissa joka päivä, mikäli olen toimistolla. Kolmen lounasravintolan valikoimista löytyy aina joku sopiva lounasvaihtoehto, Konu kehuu. – Tasokkaisiin lounasravintoloihin kehtaa viedä myös vieraat syömään.

www.merinova.fi 

 

 

Joustava vuokrasuhde

Tuulivoimalavalmistaja Mervento Oy:n tekninen johtaja Patrik Holm teki ensimmäisen tilavarauksen Oy Vaasa Parks Ab:n kanssa Futura I-talosta jo kesällä 2001, kun hän etsi tiloja Enmac Oy:n Vaasan toimipisteelle.

– Vaasasta oli tuolloin lähes mahdotonta löytää hyviä toimistotiloja, joten paras vaihtoehto oli odottaa uusien toimitilojen valmistumista. Futura-talojen sijainti ydinkeskustan ulkopuolella sopii meille, sillä useat työntekijämme asuvat maakunnassa ja heidän työmatkansa lyhenee ajallisesti, kun heidän ei tarvitse ajaa kaupungin keskustan läpi, Holm perustelee.

Joulukuussa 2002 Enmac Vaasan kaikki neljä toimihenkilöä pääsivät muuttamaan upouusiin tiloihin. Tällä hetkellä sekä Enmacista syntynyt Mervento toimii Futura III-talossa ja sillä  käytössä on melkein kaksi kokonaista kerrosta.

– Olen työskennellyt henkilökuntani kanssa kaikissa Futura-rakennuksissa eri yritysnimien alla ja aina eri kehitysvaiheissa olemme pystyneet neuvottelemaan vuokranantajan kanssa yritykselle parhaiten sopivat tilat, Holm kiittelee.

Holmin mukaan hyvään vuokrasuhteeseen kuuluu molemminpuolinen avoimuus ja joustaminen. Hän on ollut tarvittaessa valmis joustamaan omalta osaltaan. – Kun Vaasa Parks tarvitsi kipeästi pieniä toimistotiloja, me muutimme useammasta pienestä tilasta meille vähän liian suureen tilaan.

www.mervento.com 

 

Sosiaaliset suhteet kaupan päälle

CADS Planner -suunnitteluohjelmistoja sähkö-, LVI- ja rakennusdokumentointiin valmistava ja myyvä Kymdata Oy avasi toimipisteensä Vaasaan syksyllä 2000. Tuolloin aluemyyntipäällikkö Jan Smedlund kuuli suunnitteilla olevasta Futura-teknlologiakeskustalosta ja Kymdata tekikin heti varauksen yhden hengen toimistotilasta.

– Muutin toimipisteeni Futura I-taloon aivan ensimmäisten joukossa loppuvuonna 2002 ja siitä lähtien olen työskennellyt ja viihtynyt hyvin täällä, Smedlund muistelee.

Hän arvostaa Futura-talojen hyvin hoidettuja, siistejä toimitiloja, joissa on erinomaisesti toimivat tietoliikenneyhteydet – ne ovat satelliittitoimipisteen napanuora niin pääkonttoriin kuin asiakkaisiin. Myös fyysiset yhteydet taloihin ovat hyvät, sinne on asiakkaidenkin helppo tulla melkein mistä päin tahansa. Toimiva aulapalvelu on iso apu yhden miehen konttorin pyörittäjälle, ja lounasravintolaan on kiva mennä työpäivän lomassa tapaamaan tuttuja ruokailun yhteydessä.

– Yksin työskentelevältä puuttuvat työpaikan sosiaaliset suhteet. Tällainen ympäristö, jossa tapaa toisia ihmisiä lounas- ja kahvitauoilla, korvaa lähityökavereiden puutteen, Smedlund kiittelee.

www.cads.fi